مرثیه رابینسون

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مرثیه رابینسون
جلد نسخه ۳دی‌او
توسعه‌دهنده(ها)سیلماریلز[۱]
ناشر(ها)ردی سافت[۲]
(۳دی‌او، داس)

سیلماریلز
(آمیگا، مکینتاش، آتاری‌اس‌تی اروپا)

سانگ برد پروداکشنز[۳]
(جگوار)
سکو(ها)آمیگا، ۳دی‌او، داس، آتاری اس‌تی، جگوار سی‌دی، مکینتاش
تاریخ(های) انتشارآمیگا ۱۹۹۴

۳دی‌او ۱۹۹۶

آتاری اس‌تی ۱۹۹۴

داس ۱۹۹۴

مکینتاش ۱۹۹۴

جگوار سی دی ۳۰ می ۲۰۱۱
ژانر(ها)اکشن، نقش آفرینی، شبیه‌سازی
حالت(ها)یک نفره
رسانهفلاپی دیسک، سی دی

"مرثیه رابینسون" (به انگلیسی: Robinson's Requiem) یک بازی ویدئویی در ژانر اکشن، نقش آفرینی است که در سال ۱۹۹۴ توسط شرکت سیلماریلز تهیه گردید. این بازی توسط سیلماریلز برای آمیگا، آتاری اس‌تی و مکینتاش منتشر شد. در همان سال شرکت ردی سافت[۴] وظیفه انتشار این بازی را برای کنسول ۳دی‌او و سیستم عامل داس بر عهده گرفت.

بازیباز وظیفه هدایت یک افسر نظامی به نام «ترپلیِف»[۵] را بر عهده دارد که عضو یک گروه به نام «اکتشاف دنیاهای بیگانه» (به اختصار AWE) است. او در طی یکی از ماموریت‌ها، سفینه فضایی اش دچار نقص شده و مجبور به فرود در یک سیاره ناشناخته به نام «زاراتوستا»[۶] می‌شود.[۷][۸]

بازیباز در این بازی وظیفه هدایت، اکتشاف و در نهایت زنده ماندن در محیط خشن این سیاره ناشناخته را دارد. از ابزارهای کمکی برای بازیباز وجود یک سیستم مشاهده وضعیت سلامتی قهرمان است که با استفاده از وسایل ساده جراحی و کمک‌های اولیه می‌تواند به بقای قهرمان بازی کمک نماید.

نقدهای مربوط به این بازی تنوع زیادی داشت، تعدادی از منتقدین از گرافیک ضعیف و نیاز به سیستم قوی جهت اجرا و برخی نیز از یکنواختی و خسته کننده بودن بازی انتقاد کردند. با این حال تعدادی از منتقدین از جمله نویسندگان مجله «سی یو آمیگا» و «آمیگا کامپیوتینگ» معتقد بودند که نوآوری‌های موجود در بازی بر اشکالات دیگر این محصول فائق آمده است.

این بازی ابتدا برای سیستم عامل داس طراحی گردید ولی بعد از مدتی برای کنسول‌های بازی از جمله ۳دی‌او هم پورت شد. در ابتدا تاریخ عرضه بازی فوریه ۱۹۹۵ معرفی شد،[۹] اما انتشار بازی تا سال ۱۹۹۶ میلادی به تأخیر افتاد و به یکی از آخرین بازی‌های عرضه شده برای کنسول ۳دی‌او تبدیل گشت. یک نسخه نیز برای کنسول «جگوار سی‌دی» تهیه شد که عرضه آن کنسل گردید تا اینکه در نهایت در سال ۲۰۱۱ این نسخه برای جگوار سی‌دی منتشر شد.

برای این بازی یک دنباله در سال ۱۹۹۶ با عنوان «دئوس» تولید گردید.

بازتاب‌ها[ویرایش]

نقدهای مربوط به بازی تنوع زیادی داشت. "تونی دیلون" از ماهنامه انگلیسی «سی یو آمیگا» از سیستم ترکیب آیتم‌های بازی تمجید و البته از گرافیک و سرعت اجرای نسخه آمیگای این بازی انتقاد نموده. در عین حال او مقاله خود را در مورد این بازی اینگونه به پایان رسانده: «اگر دنبال عنوان جدیدی می‌گردید که حسابی مغزتان را به فعالیت وادارد، بنابراین این بازی برای شما انتخاب خوبی است.»[۱۱] "جاناتان مدداک" نویسنده ماهنامه "آمیگا کامپیوتینگ" نیز از گرافیک و سیستم موردنیاز برای اجرای بازی گلایه کرده اما از نکات تازه و تجربه جدیدی که بازی به بازیباز ارائه می گند اظهار رضایت نموده.[۱۲] "دیل بردفورد" از مجله بریتانیایی «آمیگا فورمت» در مورد بازی می‌نویسد: «گشتن در محیط بازی و پی بردن به این مسئله که چطور و چه مقدار می‌توانید در این محیط زنده بمانید لذت بخش است و این به دلیل وجود گیم پلی غیر خطی موجود در بازی است.»[۸] هر سه منتقد فوق به درجه سختی بالای بازی نیز اشاره کرده‌اند.[۱۱][۱۲]

"ریچ پلی" از ماهنامه «آمیگا پاور» نسخه آمیگای بازی را بسیار خسته کننده و یکنواخت توصیف کرده و اینگونه مثال می‌زند: «مانند این است که بگویند از یک نرده نقاشی بکش، ولی بعداً متوجه شوی که آن نرده پنجاه مایل با شما فاصله دارد». او همچنین از گرافیک و سرعت اجرای بازی را مورد انتقاد قرار داده است.[۱۳] این بازی از دو مجله PC Gamer UK و PC Gamer US نیز نمرات ضعیفی دریافت کرد و علت آن را گرافیک ضعیف و عدم جذابیت بازی عنوان کردند.[۴][۱۰]

پانویس[ویرایش]

  1. Silmarils
  2. ReadySoft Incorporated
  3. Songbird Productions
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ Tom R. Halfhill (اکتبر ۱۹۹۴). "میراث رابینسون (آرشیو)" (به انگلیسی). پی سی گیمر یواس. Archived from the original on 18 January 2000. Retrieved 20 February 2016.{{cite web}}: نگهداری یادکرد:ربات:وضعیت نامعلوم پیوند اصلی (link)
  5. Officer Trepliev
  6. Zarathustra
  7. ولف اسکات (آوریل ۱۹۹۷). "دئوس (آرشیو)" (به انگلیسی). پی سی گیمر یواس. Archived from the original on 15 November 1999. Retrieved 20 February 2016.{{cite web}}: نگهداری یادکرد:ربات:وضعیت نامعلوم پیوند اصلی (link)
  8. ۸٫۰ ۸٫۱ ۸٫۲ دیل بردفورد (۱۹۹۴). «نقد بازی مرثیه رابینسون». آمیگا فورمت (۶۵): صفحه ۶۸. از پارامتر ناشناخته |ماه= صرف‌نظر شد (کمک)
  9. سوزان شیرا (۲۹ آگوست ۱۹۸۴). «قمار بزرگ آمیگا». نیویورک تایمز.
  10. ۱۰٫۰ ۱۰٫۱ Chris Burton (آوریل ۱۹۹۷). "Lost (آرشیو)" (به انگلیسی). پی سی گیمر یوکی. Archived from the original on 14 March 2002. Retrieved 20 February 2016.{{cite web}}: نگهداری یادکرد:ربات:وضعیت نامعلوم پیوند اصلی (link)
  11. ۱۱٫۰ ۱۱٫۱ ۱۱٫۲ تونی دیلون (۱۹۹۴). «مرثیه رابینسون». سی یو آمیگا: صفحات ۷۱–۷۲. از پارامتر ناشناخته |ماه= صرف‌نظر شد (کمک)
  12. ۱۲٫۰ ۱۲٫۱ ۱۲٫۲ جاناتان مدداک (۱۹۹۴). «نقد بازی مرثیه رابینسون». آمیگا کامپیوتینگ (۸۵): صفحه ۱۳۵. از پارامتر ناشناخته |ماه= صرف‌نظر شد (کمک)
  13. ۱۳٫۰ ۱۳٫۱ ریچ پلی (۱۹۹۴). «نقد بازی میراث رابینسون». آمیگا پاور (۴۳): صفحه ۵۴. از پارامتر ناشناخته |ماه= صرف‌نظر شد (کمک)

پیوند به بیرون[ویرایش]